Читайте у новому номері журналу «Головбух Бюджет»

Автор
головний редактор журналу «Головбух Бюджет»
Огляд усіх змін законодавства щодо бюджетної сфери, розв'язання робочих ситуацій бюджетного обліку, зразки заповнення звітів, приклади розрахунків та багато іншого – в тижневику «Головбух Бюджет».

Читайте у новому номері журналу «Головбух Бюджет»

⚡️ ПРИДБАТИ ЖУРНАЛ НА ВИГІДНИХ УМОВАХ⚡️

Чорне / біле / кольорове

Війна, як чорний шуліка, розбудила сплячі норми – ті, що теоретично були, але практично їх не застосовували в мирний час. Приміром, норма про безоплатне вилучення авто установ. Чинне законодавство й раніше визначало порядок, за яким можна вилучати транспортні засоби, але депутати внесли до цього порядку зміни. Експерт роз’яснить нововведення щодо військово-транспортного обов’язку за Законом № 3633. Вони стосуються центральних і місцевих органів виконавчої влади, інших держорганів, органів місцевого самоврядування й інших установ. Знатимете, суть новацій, коли вони запрацюють і яка відповідальність установ за невиконання ВТО.

Хоча чорним по білому прописані правила розрахунку відпускних, ускладнити звичний розрахунок можуть, наприклад, відпустка за свій рахунок або премія. Щоб ваш розрахунок був білий, нагадаємо загальні правила й пояснимо, як діяти, коли відпускні не типові. У статті «Відпускні: правила розрахунку + п’ять прикладів для нетипових ситуацій» знайдете приклади, які допоможуть обчислити будь-які відпускні без помилок.

Якщо заробітку в розрахунковому періоді немає, обчислюйте середню зарплату для відпускних за особливими правилами. Беріть розмір окладу або мінзарплати. На яку дату їх застосовувати, пояснило Мінекономіки. А експерт розглянув позицію міністерства на прикладах.

Будні бухгалтера – кольорові, бо завдання – різноманітні. Як провести утилізацію обладнання, яке містить чорний брухт, кольорові й дорогоцінні метали? Чи закупівля це в розумінні закону? Якщо це закупівля, то як визначити обсяг і вартість? Що відобразити в обліку? Відповіді – у статті «Утилізуємо брухт із вмістом дорогоцінних металів».

Працюймо в тандемі. Крокуймо до Перемоги разом!

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок компенсації за невикористану відпустку

✔️Коли виплачується компенсація за невикористану відпустку? ✔️Чи компенсувати невикористані відпустки під час воєнного стану? ✔️Як обчислити компенсацію за невикористану відпустку та провести розрахунок відпускних при звільненні? ✔️Як у 2024 році порахувати компенсацію відпустки, право на яку здобуто у 2023 році та раніше?
345461

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді